Guide til litteratursøgning

Guide til litteratursøgning

Du kan finde forskningsbaseret viden om et bestemt emne eller et konkret spørgsmål i artikler, rapporter og bøger. Men det kan være svært at gennemskue, hvordan man finder frem til de rette tekster. For at hjælpe dig med at finde relevant litteratur, har vi derfor udarbejdet nedenstående guide til to typer litteratursøgning – den hurtige søgning og den mere grundige søgning.

Begge typer søgninger foretages i Google Scholar, som er Googles søgemaskine til videnskabelig litteratur. Her kan du finde henvisninger til tidsskriftartikler, bøger, rapporter mv. – ikke til alt, men til meget.

  • Hurtig søgning i Google Scholar er til dig, der skal finde enkelte artikler eller danne dig et hurtigt overblik over forskningen inden for et emne.
  • Avanceret søgning i Google Scholar er til dig, der ønsker en mere detaljeret forståelse af dit emne, og har brug for at finde relevante forskningskilder.


Guiden er mest til dig, der ikke har den store erfaring med at søge litteratur. 

Hvis du skal gennemføre en omfattende og systematisk undersøgelse af den eksisterende forskning inden for et emne, er der god hjælp at hente her.

Flere måder at søge forskningslitteratur på

Der er andre veje til at finde forskning om psykoterapi. Se fx vores liste over relevante tidsskrifter, der udgiver anvendelsesorienteret forskning om psykoterapi:

Gå til Tidsskrifter om psykoterapi

Du kan også orientere dig i både danske og internationale databaser litteratursøgning:

Gå til Databaser til litteratursøgning