Tidsskrifter om kognitiv terapi og adfærdsterapi

Tidsskrifter om kognitiv terapi og adfærdsterapi

Her er en oversigt over tidsskrifter, hvor du kan finde ny forskning i kognitiv terapi og adfærdsterapi. Tidsskrifterne er valgt ud, fordi de blandt andet udgiver anvendelsesorienteret forskning, der har fokus på udøvelsen af psykoterapi. De er ordnet efter impact factor, som er et mål for, hvor stor indflydelse tidsskriftet har på sit felt.

Når du klikker på linket, kan du finde generelle oplysninger om tidsskriftet og se enkelte numre af tidsskriftet og de artikler, de indeholder. Nogle tidsskrifter giver fri adgang til alle eller et udsnit af deres artikler – se fx efter open access. Andre kræver en licens eller et abonnement for at se den fulde artikel. Har du ikke adgang til tidsskrifterne via din arbejdsplads eller dit studie, kan du møde fysisk op på et af universitetsbibliotekerne. Her kan du se de fleste tidsskrifter, søge i litteraturdatabaser og læse artikler i fuld tekst.

Læs mere: Kognitiv terapi

Cognitive Behaviour Therapy

Tidsskriftet udgiver artikler om forskning og praksis inden for kognitiv adfærdsterapi og dækker teoretiske perspektiver, teknikker og behandlingsmetoder. Udgivet af Swedish Association for Behaviour Therapy. Impact factor 4,7.

Behaviour Research and Therapy

Fokuserer på forskning inden for adfærds- og kognitiv terapi samt psykologiske behandlingsmetoder med det formål at forstå og behandle psykiske lidelser. Udgivet af forlaget Elsevier. Impact factor 4,1.

Behavior Therapy

Tidskriftet udgiver artikler om adfærdsforskning og kognitiv forskning for at fremme forståelse og behandling af psykopatologi og relaterede kliniske problemer. Udgivet af Association for Behavioral and Cognitive Therapies. Impact factor 3,7.

The Cognitive Behaviour Therapist

Dette tidsskrift formidler forskning, der kan bidrage til at forbedre terapeutisk praksis og er målrettet terapeuter, der har udfører kognitiv adfærdsterapi. Udgivet af Cambridge University Press. Impact factor 3,5.

Cognitive Therapy and Research

Tidskrifter udgiver artikler om teoretiske og kliniske aspekter af kognitiv terapi og dens anvendelse i behandlingen af forskellige psykiske problemer. Udgivet på forlaget Springer. Impact factor 2,8.

International Journal of Cognitive Therapy

Tidskriftet formidler forskning relateret til kognitiv adfærdsterapi, herunder teoretiske og kliniske adspekter, såsom casestudier, effektstudier mv. Udgivet af The International Association of Cognitive Behavioral Therapy (IACBT). Impact factor 2,6.

Cognitive and Behavioral Practice

Dette tidsskrift fokuserer på at bygge bro mellem den kliniske forskning og praksis inden for forskellige former for kognitiv og adfærdsterapi. Tidsskriftet hører til Association for Behavioral and Cognitive Therapies (ABCT). Impact factor 2,4.

Behavioural and Cognitive Psychotherapy 

Dette tidsskrift er dedikeret til forskning og praksis inden for adfærdsterapi og kognitiv terapi. Det dækker en bred vifte af emner inden for disse terapeutiske retninger. Udgivet af Bristish Association for Behavioural & Cognitive Psychotherapies. Impact factor 1,8.

Journal of Rational-Emotive & Cognitive-Behavior Therapy

Tidsskriftet fokuserer på forskning og praksis inden for kognitiv adfærdsterapi og rational-emotiv terapi. Udgives af Albert Ellis Institute. Impact factor 1,6.

Journal of Cognitive Psychotherapy

Tidsskriftet fokuserer på kognitive terapimetoder og praksis, herunder forskning og kliniske anvendelse af kognitiv terapi. Udgivet på forlaget Springer. Impact factor 0.5.

Kender du til andre relevante tidsskrifter?

Vi udbygger løbende denne oversigt med tidsskrifter om kognitiv terapi og adfærdsterapi. Hvis du kender til andre relevante tidsskrifter, som ikke optræder i oversigten, er du meget velkommen til at kontakte os på mailadressen nederst. Skriv gerne ”tidsskifter” i emnefeltet.

kontakt@psyvic.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.