Tidsskrifter om humanistisk og eksistentiel terapi

Tidsskrifter om humanistisk og eksistentiel terapi

Her er en oversigt over tidsskrifter, hvor du kan finde ny forskning i humanistisk og eksistentiel terapi. Tidsskrifterne er valgt ud, fordi de blandt andet udgiver anvendelsesorienteret forskning, der har fokus på udøvelsen af psykoterapi. De er ordnet efter impact factor, som er et mål for, hvor stor indflydelse tidsskriftet har på sit felt.

Når du klikker på linket, kan du finde generelle oplysninger om tidsskriftet og se enkelte numre af tidsskriftet og de artikler, de indeholder. Nogle tidsskrifter giver fri adgang til alle eller et udsnit af deres artikler – se fx efter open access. Andre kræver en licens eller et abonnement for at se den fulde artikel. Har du ikke adgang til tidsskrifterne via din arbejdsplads eller dit studie, kan du møde fysisk op på et af universitetsbibliotekerne. Her kan du se de fleste tidsskrifter, søge i litteraturdatabaser og læse artikler i fuld tekst.

Læs mere: Humanistisk-eksistentiel terapi

Journal of Humanistic Psychology

Tidsskriftet udgiver forskning i humanistisk psykologi og dens anvendelse i terapi. Der er fokus på emner som trivsel, personlig vækst, eksitentiel mening mv. Udgivet af The official journal of the Association for Humanistic Psychology. Impact factor 1,7.

Person-centered and Experiential Psychotherapies

Dette tidsskrift beskæftiger sig med terapiformer, der er orienteret mod klientens følelser, oplevelser og eksistentielle spørgsmål. Udgivet af The World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling (WAPCEPC). Impact factor: 0,9

The Journal of Humanistic Counseling

Dette tidsskrift fokuserer på rådgivning og terapi baseret på humanistiske og eksistentielle principper og udgiver både artikler af teoretisk karakter og artikler, der bidrager til udviklingen af terapeutisk praksis. Udgivet af Association for Humanistic Counseling (AHC). Impact factor: 0,9.

The Humanistic Psychologist

Tidsskriftet dækker en bred vifte af emner inden for humanistisk, eksistentiel og konstruktivistisk teori og terapi. Udgivet af American Psychological association. Impact factor 0,3.

Kender du til andre relevante tidsskrifter?

Vi udbygger løbende denne oversigt med tidsskrifter om humanistisk og eksistentiel terapi. Hvis du kender til andre relevante tidsskrifter, som ikke optræder i oversigten, er du meget velkommen til at kontakte os på mailadressen nederst. Skriv gerne ”tidsskifter” i emnefeltet.

kontakt@psyvic.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.