Sorgkuffert

Det Nationale Sorgcenter har udviklet en sorgkuffert med tilhørende e-læringsmateriale om sorg hos børn. Sorgkufferten skal være med til at aftabuisere samtaler om sygdom og død. Det gør den ved at hjælpe fagpersoner med skabe et rum for børn på 3-6 år, hvor man kan tale om sygdom, døden og om svære følelser på børnenes præmisser.

Sorgkufferten indeholder både fysiske materialer og kurser. Adgang til sorgkufferten skal købes af Det Nationale Sorgcenter.

Gå til værktøj:
Hvad er formålet med værktøjet

Formålet med sorgkufferten er at støtte den voksne i at kunne tale med børn om sygdom og død. Konkret skal sorgkufferten hjælpe børnene med at forstå og sætte ord på de følelser, der opstår, når de får alvorlig sygdom eller død tæt ind på livet. 

Hvem er værktøjet udviklet til

Sorgkufferten er udviklet til fagpersoner i dagtilbud, men kan anvendes af alle, der arbejder med børn.

Hvem har udviklet værktøjet

Sorgkufferten er udviklet af Det Nationale Sorgcenter, som er en dansk organisation, der arbejder med at støtte børn, unge og deres familier i sorg. Centret har til formål at tilbyde hjælp og vejledning til dem, der har mistet en nærtstående, gennem forskellige tilbud såsom rådgivning, terapeutiske samtaler, støttegrupper og undervisningsmateriale. 

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.