Screening for selvskade

Mange fagpersoner er i tvivl om, hvordan de kan foretage en screening for selvskade, og mange unge fortæller ikke selv om at selvskade, men går i stedet alene med deres lidelse. Selv i forbindelse med de unges kontakt med psykiatrien er der mange, der ikke fortæller deres behandler om at selvskade. Det er derfor sandsynligt, at de fleste unge skader sig selv, uden at nogen opdager det.

Der er således et stort behov for en systematisk opsporing af selvskade, så fagpersoner kan blive opmærksom på selvskade og viderehenvise mennesker, der lider af selvskade, til relevant behandling.

Hvad er formålet med værktøjet

Værktøjet er udviklet med behandling af børn og unge for øje. Intentionen med dette screeningsværktøj er at kunne opspore direkte selvskade hos unge med henblik på at sikre, at de ikke skal gå alene med deres lidelse, og at de kan blive tilbudt den støtte og behandling, de har brug for.

Hvem er værktøjet udviklet til

Værktøjet er udviklet til fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge. 

Hvem har udviklet værktøjet

Screening for selvskade er udarbejdet af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstadens Psykiatri. Her linkes til en præsentation deraf hos Foreningen Spiseforstyrelser & Selvskade.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.