Adgang til terapi og anden hjælp

Adgang til terapi og anden hjælp

Der er forskellige muligheder for at få adgang til terapi og anden hjælp for mennesker med psykiske problemer i Danmark. Der findes offentlige tilbud, som er forankret i psykiatrien eller kommunerne. Der findes også privatpraktiserende psykologer, psykiatere og psykoterapeuter, og endelig findes der en række organisationer, som tilbyder rådgivning og terapi.

Den rette hjælp afhænger af de psykiske problemers karakter og hvor alvorlige og akutte de er. Nedenfor kan du få du et overblik over, hvordan mennesker med psykiske problemer kan få adgang til terapi og anden hjælp via landsdækkende tilbud i Danmark. Du kan både læse om, hvordan mennesker med psykiske problemer kan få hjælp via det offentlige, hjælp via privat praksis og hjælp via organisationer.

Oversigten er både til dig, der er fagperson, og skal hjælpe en patient eller klient videre til anden hjælp. Oversigten er også til dig, der selv har psykiske problemer, 0g gerne vil se, hvilke muligheder for at få adgang til terapi og anden hjælp, du har. 

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord så ring til Livslinien på:

70 201 201

Alle årets dage fra kl. 11-05
Hjælp via det offentlige
De offentlige tilbud er overvejende målrettet personer med psykisk sygdom eller særlige psykiske problemer, samt bestemte grupper som fx børn og unge.
Hjælp via privat praksis
Hjælp til psykiske problemer kan fås i privat regi hos psykiatere, psykologer og psykoterapeuter. Disse tilbud kan kræve henvisning og/eller indebære egenbetaling.
Hjælp via organisationer
Her kan du finde en oversigt over forskellige organisationer, der tilbyder rådgivning og hjælp med fokus på særlige målgrupper og problemstillinger.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.