Generelle tidsskrifter om psykoterapi

Generelle tidsskrifter om psykoterapi

Her er en oversigt over tidsskrifter, hvor du kan finde ny forskning i psykoterapi. Tidsskrifterne er valgt ud, fordi de blandt andet udgiver anvendelsesorienteret forskning, der har fokus på udøvelsen af psykoterapi. De er ordnet efter impact factor, som er et mål for, hvor stor indflydelse tidsskriftet har på sit felt.

Når du klikker på linket, kan du finde generelle oplysninger om tidsskriftet og se enkelte numre af tidsskriftet og de artikler, de indeholder. Nogle tidsskrifter giver fri adgang til alle eller et udsnit af deres artikler – se fx efter open access. Andre kræver en licens eller et abonnement for at se den fulde artikel. Har du ikke adgang til tidsskrifterne via din arbejdsplads eller dit studie, kan du møde fysisk op på et af universitetsbibliotekerne. Her kan du se de fleste tidsskrifter, søge i litteraturdatabaser og læse artikler i fuld tekst.

Læs mere: Terapeutiske retninger

Psychotherapy and Psychosomatics

Tidsskriftet fokuserer på forskning i psykoterapi, lægemidlers påvirkning af hjernen og forholdet mellem psykologiske faktorer og fysisk helbred. Udgivet af International College of Psychosomatic Medicine and the World Federation for Psychotherapy. Impact factor 22,8.

Psychotherapy Research

Tidsskriftet udgiver artikler om psykoterapi, herunder teori, metode og effekt. Tidsskriftet har til formål at fremme udviklingen af forskningsfeltet og anvendelsen af forskningsresultater i praksis, uddannelse og politikudvikling. Udgivet af Society for Psychotherapy Research. Impact factor 3,9.

Journal of Counseling Psychology

Tidsskriftet udgiver artikler om forskning og praksis inden for psykologi og psykoterapi, herunder terapeutiske tilgange og metoder. Artiklerne har primært fokus på klienter, som er i krise eller oplever psykologiske problemer, men som ikke har en psykisk sygdom. Udgivet af American Psychological Association. Impact factor 3,9.

Psychology and Psychotherapy: Theory Research and Practice

Tidsskriftet har fokus på de psykologiske og sociale processer, der skaber psykisk mistrivsel, samt forskning i psykoterapi, fx i metode og effekt. Udgivet af British Psychological Society. Impact factor 3.4.

American Journal of Psychotherapy

Tidsskriftet udgiver artikler, der udvider vores forståelse af forskellige former for psykoterapi, herunder teori og studier af praksis, effekt og uddannelse. Udgivet af American Psychiatric Association. Impact factor 2,5

Psychotherapy

Tidsskriftet dækker en bred vifte af emner indenfor det psykoterapeutiske felt. Tidsskriftet lægger vægt på at skabe forbindelse mellem forskning, teori, praksis og træning. Udgivet af American Psychological Association. Impact factor 2,5.

Counselling and Psychotherapy Research

Tidsskriftet vil fremme koblingen mellem psykoterapeutisk forskning og praksis ved at formidle forskningsresultater, der kan udvikle og styrke det faglige felt. Udgivet af British Association of Counselling and Psychotherapy, Impact factor 2,4.

Journal of Contemporary Psychotherapy

Tidsskriftet udforsker nye tendenser, teorier og praksisser i moderne psykoterapi, herunder de komplekse problematikker og dilemmaer, som terapeuter møder hos forskellige klientgrupper. Udgivet på forlaget Springer. Impact factor 2,0.

Clinical Case Studies

Tidsskriftet udgiver innovative kliniske casestudier inden for forskellige retninger af psykoterapi. Tidsskriftet er målrettet udvikling af praksis for alle fagpersoner, der udøver psykoterapi. Udgivet af Sage Journals. Impact factor 1,0.

International Journal of Psychotherapy

Dette tidsskrift udgiver forskningsartikler med relevans for forskellige former for psykoterapi. Tidsskriftet har et særligt fokus på at udvikle praksis blandt psykoterapeuter. Udgivet af the European Association for Psychotherapy (EAP). Impact factor 0,4.

European Journal of Psychotherapy & Counselling

Dette tidsskrift publicerer artikler om psykoterapi, herunder udvikling af praksis, terapi målrettet særlige problematikker, praktisk anvendelse af forskningsresultater. Målgruppen er især psykoterapeuter i Europa. Udgivet af United Kingdom Council for Psychotherapy (UKCP). Impact factor 0,2.

Kender du til andre relevante tidsskrifter?

Vi udbygger løbende denne oversigt med tidsskrifter om systemisk terapi. Hvis du kender til andre relevante tidsskrifter, som ikke optræder i oversigten, er du meget velkommen til at kontakte os på mailadressen nederst. Skriv gerne ”tidsskifter” i emnefeltet.

kontakt@psyvic.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.