Nyt temasite om det terapeutiske rum

Træd ind i det terapeutiske rum, hvor den fortrolige samtale mellem klient og terapeut skaber forandring og heling.

Det terapeutiske rum er både et fysisk sted og en relationel kontakt. Begge dele danner rammen om den psykologiske proces, hvor den fortrolige samtale mellem klient og terapeut skaber forandring og heling.

På et nyt temasite på Videnscenter for Psykoterapis hjemmeside udforskes de forskellige dimensioner af det terapeutiske rum gennem film, tekster og værktøjer – alt med henvisninger til videre læsning. Her får både professionelle og interesserede en dybdegående indsigt i, hvad det vil sige at arbejde i og med det terapeutiske rum. Temasitet er opbygget omkring en række undersider, der dykker ned i forskellige aspekter af det terapeutiske rum. Besøgende på sitet kan blandt andet fordybe sig i tekst og refleksioner om terapeutens rolle, den terapeutiske alliance og de fysiske omgivelser, der påvirker terapiprocessen.

Gå til: Tema: Det terapeutiske rum

Film med bl.a. Irvin Yalom fra psychotherapy.net giver levende indblik

En af de særlige elementer på sitet er 14 film fra det anerkendte website psychotherapy.net. Disse film giver besøgende mulighed for at se, hvordan dygtige terapeuter arbejder i praksis, og hvordan det terapeutiske rum udfolder sig i virkelige terapiforløb. Se f.eks. den anerkendte psykiater Irvin Yalom i terapeutiske samtaler med klienter og som supervisor for andre terapeuter. Gennem filmene kan både studerende og erfarne terapeuter hente inspiration og ny viden, som kan anvendes direkte i deres eget arbejde. Filmene gør teorien levende og tilgængelig for alle interesserede.

Første tema ved Videnscenter for Psykoterapi

Lanceringen af temaet om det terapeutiske rum er det første af en række af temaer om psykoterapi, som bliver udgivet løbende på Videnscenter for Psykoterapis hjemmeside. Temaerne beskæftiger sig med forskellige aspekter af psykoterapi og hvert tema bliver en sammensat pakke af tekster, forskningsartikler, film, værktøjer med videre, som kommer godt rundt om temaet.

Andre nyheder

Mød Overlæge og psykiater Sebastian Swane i andet afsnit af vores interviewserie om arbejdet med psykoterapi.
I første interview kan du møde Psykoterapeut MPF Lotte Gravgaard, som til daglige arbejder i udviklings- og behandlingscenteret KKUC. Her behandler man mennesker, som har kæmpet med alkohol, stoffer eller begge dele.
Videnscenter for Psykoterapi har udviklet et univers med praksisnær viden om psykoterapi på hjemmesiden, som skal dele metoder og inspiration til arbejdet.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.