Nyt univers til praksisnær viden om psykoterapi

Videnscenter for Psykoterapi har udviklet et univers med praksisnær viden om psykoterapi på hjemmesiden, som skal dele metoder og inspiration til arbejdet.

Sorg. Parterapi. Psykisk sygdom. Dårligt selvværd. Omsorgssvigt.

Arbejdet med psykoterapi sker i mange forskellige sammenhænge, på mange forskellige niveauer og i mange forskellige organisationer. Det sker både i den private praksis, på hospitalsklinikken og hos organisationer med tilbud til mennesker med brug for hjælp og støtte.

Mange af disse organisationer og udøvere har været generøse med at dele deres viden, tanker og metoder til deres specifikke arbejde med andre fagprofessionelle, der arbejder med mennesker. På den måde kan andre også få glæde af det i deres arbejde. Nogle har delt deres metoder på deres hjemmesider, og andre har delt deres viden om arbejdet i podcasts og videoer, som er strøget ud over det store og vilde podcastlandskab både herhjemme og internationalt.

For at bidrage med den vidensdeling, der sker på området på tværs af sektorer og organisationer, har Videnscenter for Psykoterapi lavet et nyt univers på hjemmesiden, hvor man kan lade sig inspirere af praksisviden om psykoterapi fra andre udøvere:

– Vi oplever, at der er en stor efterspørgsel efter handlingsanvisende viden, når vi taler med udøvere af psykoterapi. Det gælder både folk i privat praksis og folk fra større organisationer. Der er faktisk masser af viden tilgængelig derude, men det kan være svært for den enkelte at overskue mængden af viden. Derfor er vi nu gået i gang med at screene udbuddet af frit tilgængelig viden, og vil løbende dele mere af den i vores nye praksisnære univers, så endnu flere kan få gavn af den, siger Direktør i Videnscenter for Psykoterapi Sine Gregersen.

Fra krisehåndtering til parterapi

I Videnscenter for Psykoterapis nye praksisnære univers kan du finde tips, inspiration og værktøjer fra professionelle udøvere af psykoterapi, der arbejder forskellige steder og har forskellige faglige baggrunde. Vi linker fx til interventionsmetoder, Region Hovedstadens Psykiatri stiller til rådighed, der bunder i kognitiv adfærdsterapi, ligesom vi også linker til en guide, Dansk Psykolog Forening stiller til rådighed, som kan bruges til arbejdet med klienter i krise efter en voldsom hændelse. Du kan også klikke dig ind i podcast- og videoportalen, hvor udsendelser med både refleksion over, debat om og demonstration af arbejdet med psykoterapi er blevet samlet, så det er nemt og overskueligt at gå til. Du kan fx finde podcasts fra den internationalt anerkendte psykolog Esther Perel, der for åben mikrofon udøver parterapi, ligesom du kan finde debat og refleksion om det psykoterapeutiske fag hos DR’s populære podcastserie Brinkmanns Briks.

Del gerne ud

Videnscenter for Psykoterapi har samlet meget praksisnær viden om psykoterapi, men arbejdet fortsætter, siger Sine Gregersen:

– Internettet er jo gigantisk, så det er et stort arbejde, vi har kastet os ud i, når vi vil trawle det for den frit tilgængelige relevante viden, der er om psykoterapeutisk praksis. Vi vil derfor opfordre folk til at skrive til os, hvis de fx kender til en metode eller en podcast, de mener, vi bør inkludere i vores praksisnære univers, så den formidlede viden kan komme andre udøvere af psykoterapi til gode i deres arbejde.

Videnscenter for Psykoterapis nye univers til praksisnær viden kan tilgås ved at klikke her.

Andre nyheder

Mød Overlæge og psykiater Sebastian Swane i andet afsnit af vores interviewserie om arbejdet med psykoterapi.
I første interview kan du møde Psykoterapeut MPF Lotte Gravgaard, som til daglige arbejder i udviklings- og behandlingscenteret KKUC. Her behandler man mennesker, som har kæmpet med alkohol, stoffer eller begge dele.
Efterspørgslen på psykologhjælp når nye højder, mens effektiviteten af behandlinger og gyldigheden af psykologiske teorier udfordres, skriver Weekendavisen.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.