Psykoterapi genstarter livet i en bungalow på Frederiksberg

Mød Overlæge og psykiater Sebastian Swane i andet afsnit af vores interviewserie om arbejdet med psykoterapi.

Overlæge i psykiatri, Sebastian Swane, arbejder i Psykoterapeutisk Klinik ved Psykiatrisk Center København, som er en del af Region Hovedstadens Psykiatri. I klinikken behandler man mennesker med psykiske lidelser som blandt andet depression, angst og personlighedsforstyrrelser. Det er en ambulant enhed, hvor patienterne ikke er indlagt, men følge et struktureret behandlingsforløb, som primært er baseret på psykoterapi.

I interviewet ”Psykoterapi genstarter livet i en bungalow på Frederiksberg” fortæller Sebastian Swane om sit arbejde med patienterne, som han behandler med især kognitiv adfærdsterapi og schematerapi, som han har været med til at implementere i Region Hovedstadens Psykiatri. I interviewet fortæller han blandt andet om, hvordan han arbejder struktureret og databaseret med patienterne, og hvordan hans lægefaglige baggrund påvirker hans arbejde med psykoterapi.

Du kan læse interviewet med Sebastian Swane ved at klikke her.

Interviewserie: På arbejde med psykoterapi

Interviewet med Sebastian Swane er det andet i en artikelserie, hvor du kan møde forskellige udøvere af psykoterapi.

Psykoterapi udføres i mange sammenhænge, på flere niveauer og i diverse organisationer. Det sker både i private praksisser, på hospitalsklinikker og hos organisationer, der tilbyder støtte til mennesker der har brug for hjælp.

De medvirkende i interviewserien har forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og er rundet af forskellige skoler, men fælles for dem er, at de udøver psykoterapi som en del af deres daglige virke. I interviewene fortæller de hver især om deres tilgang til den psykoterapeutiske praksis samt de problemer og udfordringer, de hjælper deres klienter eller patienter med.

Du kan læse den første interview i serien med Psykoterapeut MPF Lotte Gravgaard ved at klikke her.

Andre nyheder

I første interview kan du møde Psykoterapeut MPF Lotte Gravgaard, som til daglige arbejder i udviklings- og behandlingscenteret KKUC. Her behandler man mennesker, som har kæmpet med alkohol, stoffer eller begge dele.
Videnscenter for Psykoterapi har udviklet et univers med praksisnær viden om psykoterapi på hjemmesiden, som skal dele metoder og inspiration til arbejdet.
Efterspørgslen på psykologhjælp når nye højder, mens effektiviteten af behandlinger og gyldigheden af psykologiske teorier udfordres, skriver Weekendavisen.

Tilmeld nyhedsbrev

Vil du modtage nyheder fra psykoterapiens verden? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.