Nektarfonden uddeler en million kroner til forskning indenfor psykoterapi

Nektarfonden støtter syv spændende forskningsprojekter inden for psykoterapi - Se dem her!

Hvordan fungerer psykoterapi, og hvilke betingelser er afgørende for dens succes? Disse spørgsmål driver Nektarfonden til at dele midler ud til innovative forskningsprojekter inden for psykoterapi hvert år.

Formålet med disse bevillinger er i sidste ende at fremme forbedringen af psykoterapien i Danmark.

I dette år har Nektarfonden tildelt midler til syv forskningsprojekter. Det største beløb på 421.282 kr. er givet til det spændende projekt med titlen “Individualiseret psykoterapi til borderline personlighedsforstyrrelse: En metode til præcis behandling med henblik på rehabilitering og udvidelse af klinisk praksis”. Forskningsprojektet udføres af professor i psykologi ved Syddansk Universitet Ole Jakob Storebø, Cand Psych Maria Quistgaard, professor i psykologi ved Københavns Universitet Stig Poulsen, og lektor i klinisk psykologi ved Institut for Klinisk, Neuro- og Udviklingspsykologi på Vrije Universiteit Amsterdam Eirni Karyotaki. De vil analysere individuelle faktorer, der spiller en central rolle i psykoterapeutisk behandling af patienter med borderline personlighedsforstyrrelse.

Du kan finde flere oplysninger om de seks andre spændende projekter, der har fået støtte fra Nektarfonden, på fondens officielle hjemmeside:

Gå til Nektarfondens hjemmeside

Andre nyheder

Videnscenter for Psykoterapi har udviklet et univers med praksisnær viden om psykoterapi på hjemmesiden, som skal dele metoder og inspiration til arbejdet.
Efterspørgslen på psykologhjælp når nye højder, mens effektiviteten af behandlinger og gyldigheden af psykologiske teorier udfordres, skriver Weekendavisen.
Klientens tillid til både terapeuten og den terapeutiske metode er central for terapiresultater. Det viser nyt review og metaanalyse af en række studier.